ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΖΕΥΣ

Κατεβάστε τις οδηγίες σε PDF

Για την συμμετοχή σας την ηλεκτρονική ψηφοφορία απαιτείται η συμπλήρωση του σχετικού ηλεκτρονικού αιτήματος από την πλατφόρμα ekloges.nd.gr

Μπορείτε να συμμετέχετε αφού λάβετε απάντηση ότι το αίτημα σας έχει εγκριθεί και έχετε λάβει το σχετικό email έγκρισης  όπως το παρακάτω :

Τις  επόμενες ημέρες θα λάβετε email από την πλατφόρμα ΖΕΥΣ me τις πληροφορίες της ηλεκτρονική κάλπης.

ΒΗΜΑ 1

Δυο ημέρες πριν την εκκίνηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας θα λάβετε ένα email στη διεύθυνση που έχετε δηλώσει κατά τη συμπλήρωση της αίτησης σας για την συμμετοχή σας όπου θα περιλαμβάνει την ώρα έναρξης και λήξης της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία είναι απαραίτητη.

ΒΗΜΑ 2

Δύο ημέρες πριν την έναρξη της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας θα λάβετε ένα νέο email το οποίο θα περιλαμβάνει το δικό σας μοναδικό σύνδεσμο – link για την είσοδο σας στο ηλεκτρονικό παραπέτασμα (κάλπη) με την ΔΕΕΠ, ΔΗΜΤΟ και Συνέδρους που ψηφίζετε. Για να συνδεθείτε κάντε κλικ πάνω σε αυτόν τον σύνδεσμο. Αν δεν λάβετε το link επικοινωνήστε με την τεχνική υποστήριξη : https://ekloges.nd.gr/epikoinwnia/

ΒΗΜΑ 3

Αφού πατήσετε επάνω στον σύνδεσμο, θα μεταφερθείτε σε μια νέα σελίδα, εισόδου ψηφοφόρου. Μόλις συμβεί αυτό, θα σας σταλθεί στον αριθμό κινητού που έχετε δηλώσει στην αίτηση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, ένα μήνυμα το οποίο θα περιλαμβάνει έναν μοναδικό κωδικό (OTP). Χρόνος αποστολής του μηνύματος είναι μεταξύ 5 έως 60 δευτερολέπτων.  Έπειτα να πληκτρολογήσετε τον κωδικό αυτόν στο παραπάνω πεδίο και να πατήσετε υποβολή. Στην περίπτωση που δε λάβετε κάποιον κωδικό στο κινητό σας, θα πρέπει να πατήσετε το κουμπί επαναποστολή κωδικού, ώστε να επαναληφθεί η διαδικασία αποστολής.

Τέλος αν επιθυμείτε να αλλάξετε την γλώσσα (Ελληνικά, Αγγλικά) προβολής της σελίδας μπορείτε να επιλέξετε το αντίστοιχο εικονίδιο, το οποίο βρίσκεται επάνω δεξιά της σελίδας. Αν δεν λάβετε τον κωδικό OTP επικοινωνήστε με την τεχνική υποστήριξη https://ekloges.nd.gr/epikoinwnia/

ΒΗΜΑ 4

Αφού πραγματοποιήσετε την διαδικασία εισόδου επιτυχώς, θα μεταφερθείτε στην πρώτη οθόνη με πληροφορίες σχετικές με την ψηφοφορία. Μόλις είστε έτοιμοι για την έναρξη της ψηφοφορίας, πατήστε το κουμπί είσοδος στο ηλεκτρονικό παραπέτασμα.

ΒΗΜΑ 5

Η επόμενη οθόνη περιλαμβάνει οδηγίες και πληροφορίες σχετικές με το ψηφοδέλτιο στο οποίο βρίσκεστε. Για οποιαδήποτε απορία έχετε μπορείτε να πατήσετε στο κουμπί βοήθεια. Για αν εκκινήσετε την υποβολή της ψήφου σας πατήστε το κουμπί εκκίνηση.

ΒΗΜΑ 6

Κατά την είσοδο σας στο σύστημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας θα έχετε την δυνατότητα να υποβάλετε την ψήφο της επιλογής σας στο ηλεκτρονικό ψηφοδέλτιο. Μπορείτε να επιλέξετε τον αντίστοιχο υποψήφιο κάνοντας κλικ επάνω στο όνομα του. Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να επιλέξετε κανέναν από τους υποψήφιους, μπορείτε να παραλείψετε την ερώτηση (Λευκή Ψήφος).

ΒΗΜΑ 7

Μόλις οριστικοποιήσετε τις επιλογές σας κάντε κλικ το κουμπί συνέχεια ώστε να προχωρήσετε στην υποβολή αυτών.

ΒΗΜΑ 8

Οι επιλογές σας είναι έτοιμες για να υποβληθούν. Αν επιθυμείτε διόρθωση – αλλαγή κάντε κλικ στο «Πίσω στις επιλογές ψηφοδελτίου». Πριν πατήσετε το κουμπί υποβολή ψήφου βεβαιωθείτε πως δε βρίσκετε κανείς άλλος γύρω σας ώστε να διασφαλίσετε την ασφάλεια και τη μυστικότητα της ψήφου σας. Για να το επιβεβαιώσετε πατήστε το κουμπί επιβεβαιώνω ότι είμαι μόνος. Αν θέλετε να κάνετε κάποια αλλαγή στην ψήφο σας, πατήστε το κουμπί πίσω στις επιλογές ψηφοδελτίου. Τέλος για να υποβάλετε την ψήφο σας κάντε κλικ στην υποβολή ψήφου ώστε να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

ΒΗΜΑ 9

Έχετε ολοκληρώσει με επιτυχία την διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Μόλις φτάσετε εδώ θα λάβετε στο email σας το αποδεικτικό της ψήφους σας.

Κατεβάστε τις οδηγίες σε PDF

Πληροφορίες για τις εσωκομματικές εκλογές : https://ekloges.nd.gr

 

Τεχνική υποστήριξη – Επικοινωνία : https://ekloges.nd.gr/epikoinwnia/